top of page

Jouw bruiloft in 2020


Op het moment dat ik deze blog typ zijn er al ruim 5 weken onzekerheden over de bruiloften van dit jaar. Misschien trouw jij ook wel in 2020 en twijfel je of alles wel door zal kunnen gaan. Die twijfel en jullie onzekerheid snap ik helemaal, wat een nare situatie door deze corona crisis als je je al zo lang verheugt op je trouwdag...

Als jullie trouwfotograaf blijf ik graag op de hoogte van jullie plannen en ben ik altijd beschikbaar als je vragen hebt. Ook heb ik regelmatig contact met gemeentes waar bruiloften plaatsvinden om door te vragen hoe de regels op dat moment zijn om zo bruidsparen te kunnen helpen en adviseren waar nodig.

Overleg!

Wat in ieder geval voor veel stellen belangrijk is, is dat de belangrijkste gasten aanwezig zijn en dat de bruiloft ook met de bedrijven door kan gaan die ze zorgvuldig hebben uitgekozen. Denk aan de locatie, ambtenaar, foto-/videograaf, cateraar, taartenbakker en bloemist. Zorg als bruidspaar dus ook dat je met al je leveranciers contact houdt als je twijfelt aan de doorgang van jullie bruiloft.

Probeer vooral niet vanuit de emotie te handelen en alles in 1 keer af te zeggen of plotseling aan iedereen een andere datum door te geven. Denk er rustig over na, overleg met je locatie, fotograaf en cateraar en handel in overleg. Zeker voor bruiloften vanaf juli/augustus is op dit moment nog niet voldoende informatie om rigoureuze stappen te zetten.


Tip van Bloemist Tanja van Bloemenatelier de Astrantia:

"Verschuif je de datum, dan zou het kunnen dat eerder gekozen bloemen er niet meer zijn. Overleg dus je met je bloemist wat de mogelijkheden zijn. Maar bedenk; ieder seizoen heeft prachtige kleuren en bloemen. Je bloemist kan je hierin perfect adviseren."


Trouwkaart

Wat je wel al kunt doen, is een begeleidend briefje bij jullie trouwkaart (als die al de deur uit gaat) met een alternatieve datum (die je bij je leveranciers overigens vaak gratis kunt reserveren) of alternatief plan. Ook iets langer wachten met een trouwkaart is nu goed mogelijk, vakantieplannen zijn er over het algemeen iets minder dit jaar en je hebt de naaste familie en vrienden vast al op de hoogte gebracht van jullie datum!


Trouwen in 2 delen

Veel stellen kiezen voor trouwen in 2x! Ze willen toch graag op de dag dat ze zouden gaan trouwen de ceremonie (en kerkelijke inzegening) door laten gaan. In kleine setting weliswaar, maar dat maakt het niet minder mooi! Zorg dat je op de gastenlijst rekening houdt met de fotograaf zodat je toch een mooie herinnering hebt aan deze dag en je de gasten die niet aanwezig kunnen zijn ook kunt laten meegenieten. Zeker (groot-)ouders die niet aanwezig kunnen zijn vanwege hun gezondheid zullen heel graag beelden willen zien van jullie grote dag. Later dit jaar (of misschien zelfs volgend jaar) houdt je nog een spetterend feest met al jullie oorspronkelijke gasten!

Het leukste hieraan is toch wel dat je twee keer je bruidsjurk/pak aan kunt, want later dit jaar kun je nog eens een feest geven voor alle gasten! Misschien met een uitgebreid diner, gezellige spelletjes op de feestlocatie en met fijne muziek... Je hebt extra tijd om te plannen dus geniet daar ook van!

Trouwdatum verzetten?

Als je nu al weet (in verband met gezondheidsrisico voor jezelf of naaste familie bijvoorbeeld) dat het niet haalbaar is om in bijvoorbeeld juli te trouwen, overleg dan met je leveranciers of je naar eind dit jaar kunt verzetten of begin volgend jaar. Overleg dit om teleurstelling te voorkomen omdat je favoriete leverancier al bezet is. Denk bijvoorbeeld ook aan het trouwen op een dag buitenom het weekend. Je helpt daar je leveranciers mee omdat zij dan geen bruiloft mislopen (wanneer jullie datum naar een populaire dag in 2021 gaat in een weekend betekent dat hoogstwaarschijnlijk dat de bedrijven dubbel geraakt worden, er kan geen nieuwe bruiloft geboekt worden op die datum).


Houdt er ook rekening mee dat het nu nog te vroeg is om iets te zeggen over bruiloften in augustus/ september. Er zijn voor die periode wat betreft bruiloften nog geen duidelijke regels en maatregelen, dus je kunt al wel een alternatief plan bedenken, maar de uitvoer kun je nog even laten wachten. Veel locaties hanteren de regel dat er pas (kosteloos) verzet kan worden wanneer de bruiloft vanwege overheidsmaatregelen niet door kan gaan.


UPDATE 6 mei: Er is een plan opgesteld voor de komende maanden, check snel wat dat voor jouw bruiloft betekent op de website van de rijksoverheid en check hieronder een mooi overzicht.

Houdt wel rekening met de capaciteit van je locaties en vraag hierover eventueel informatie op bij jullie trouwlocatie.

Trouwen met aanpassingen

Willen jullie toch gewoon gaan trouwen, eventueel met wat aanpassingen? Check dan zeker ook deze blog met 7 tips voor een spetterende bruiloft in corona tijd. Ik help je graag!


Liefs, Andrea

Foto's gemaakt bij kerkje bij De Katse Kerk, in samenwerking met Bloemenatelier de Astrantia en Wedding-D

162 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page