top of page
bruiloft-RL-preview-28.jpg

Mijn werkwijze

Veelgestelde vragen

Voor je mij als fotograaf boekt voor je bruiloft, heb je vast een hele hoop vragen. Een aantal daarvan staan misschien al hieronder tussen de veelgestelde vragen. Ze helpen om een beeld te krijgen van mijn werkwijze als bruidsfotograaf. 

Na het lezen toch nog vragen of stel je ze liever persoonlijk? mail naar andrea@zeeuwslief.nl of maak meteen een afspraak om kennis te maken.

Een Zeeuwslief beleving, wat houdt dat in?

1.

Q: Wat fotografeer je allemaal tijdens onze trouwdag?

A: Tijdens een bruiloft heb ik altijd mijn ogen open voor liefdevolle momentjes, details, en familie en vrienden. Natuurlijk vind ik het belangrijk dat jullie na de bruiloft een paar mooie foto's hebben samen met jullie beste vrienden, ouders en opa's/oma's. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreek ik al jullie wensen.

2.

Q: Hoe lang van tevoren moeten we je boeken?

A: Veel bruidsparen beginnen ongeveer een jaar voor de bruiloft met het regelen van de locatie, ceremonie en vaak ook de fotograaf. Vooral bij populaire trouwdata komt dit veel voor. Wil je zeker zijn van je plekje? Probeer dan zeker een half jaar van tevoren te reserveren. Heb je last-minute een fotograaf nodig? Je kunt me altijd vragen, wie weet is de datum nog vrij!

3.

Q: Heb je een Photo Booth voor ons avondfeest?

A: Op dit moment is dit niet mogelijk, maar ik help je wel graag met bijvoorbeeld een polaroid camera die je via mij kunt huren. Ook heb ik diverse connecties voor een Photo Booth op jullie bruiloft. Vraag dus gerust naar de mogelijkheden!

4.

Q: We hebben nog nooit een fotoshoot gedaan en zijn niet fotogeniek. HELP!

A: Allereerst kan het natuurlijk dat jij jezelf niet fotogeniek vindt omdat je niet snel tevreden bent hoe je zelf op een foto staat, of voel jij jezelf ongemakkelijk als je gefotografeerd wordt. Laat ik voorop stellen dat IEDEREEN fotogeniek is, ik zoek als fotograaf naar de mooiste hoeken om jullie vast te leggen en doe mijn best jullie te laten ontspannen. Alles om er voor te zorgen dat jullie shoot meer voelt als een gezellig samenzijn en een leuk uitje, dan een spannende fotoreportage! Daarnaast heb ik zelf ook mijn onzekerheden en weet ik echt wel hoe jij je voelt als je het spannend vindt. Spreek dit ook gerust uit, ik help jullie graag om er wat moois van te maken! Voorafgaand aan de bruiloft plan ik ook graag een loveshoot met jullie in, waarin ik jullie laat zien dat het echt wel meevalt en dat jullie met wat kleine aanwijzingen en een hoop lol, gewoon heel erg zullen stralen op de foto's!

5.

Q: Hoe veel tijd is er nodig voor een fotoshoot van ons samen op de bruiloft?

A: Dit hangt af van een aantal factoren, namelijk de locatie(s), reistijd daartussen en jullie wensen. Jullie houden uiteraard altijd de regie in handen van jullie bruiloft, dus willen jullie een stuk of 5 mooie foto's van jullie samen en verder gewoon foto's van de dag zelf en de interactie tussen jullie gasten (een documentaire reportage)? Dan houden we de shoot van jullie samen gewoon kort. Vinden jullie het juist heerlijk om er even samen tussenuit, te genieten van een wandeling op een mooie locatie met tussendoor ontspannen foto's maken? Dan nemen we hier uiteraard wat meer de tijd voor. Wat dit betreft ben ik flexibel en help ik jullie graag in een handige indeling voor de bruiloft. Jullie wensen bespreek ik graag tijdens een persoonlijk gesprek, waarbij ik jullie advies kan geven over alle mogelijkheden.

6.

Q: Op welk moment van de dag is het slim om de shoot in te plannen? 

A: Soms zit je bij een bruiloft redelijk vast aan een strakke planning, maar neem deze tip ter harte: Zorg dat je de rust bewaart in je planning en zelf ook een paar momentjes hebt om bewust te ontspannen! Ik kan jullie wel tips geven voor een goed tijdstip voor foto's.

Midden in de zomer staat de zon erg hoog. Vooral midden op de dag zorgt dit voor hele harde schaduwen in je gezicht, die vaak niet zo flatteus overkomen. Mijn tip zou zijn om de reportage 's morgens vroeg of 's avonds in te plannen. Ook kun je er voor kiezen om 's morgens een korte shoot in te plannen en 's avonds terwijl je gasten even met iets anders bezig zijn nog een half uurtje weg te gaan. Vooral het uurtje voor de zon ondergaat (of 's morgens na zonsopkomst) is echt prachtig voor foto's. In het voor- en najaar staat de zon al wat minder fel aan de hemel en is het inplannen van een reportage half de ochtend niet zo'n probleem. 's winters staat de zon vaak toch al laag en is vrijwel de hele dag het licht erg mooi.

7.

Q: Hoe lang duurt het voor de foto's klaar zijn? 

A: Jaa, wat snap ik deze vraag goed! Na jullie heerlijke bruiloft wil je natuurlijk zo snel mogelijk nagenieten van alle mooie plaatjes die deze dag geschoten zijn. Geen paniek, ik zorg dat jullie vaak de dag na de bruiloft al een mooie selectie met een tiental foto's in jullie mailbox hebben om te kunnen delen met vrienden en familie. Na jullie bruiloft begint voor mij een intensief karwei; namelijk het selecteren en nabewerken van de foto's! Ik garandeer de foto's binnen 6-8 weken af te hebben, maar soms stuur ik tussendoor nog een keer een aantal foto's door.

8.

Q: Krijgen we de foto's ook digitaal? 

A: Absoluut! Alle foto's die de selectie halen worden eerst bewerkt op kleur, contrast en eventueel omgezet in zwart-wit. Al die foto's kun je uit je galerij downloaden op hoge resolutie, waardoor je ze zelf af kunt drukken op ieder gewenst formaat. Natuurlijk staat hier geen logo of naamsvermelding op! Mocht je foto's willen delen op social media dan vind ik het natuurlijk wel erg tof als je mijn naam wilt noemen, website wilt vermelden of me even tagt. Super leuk om te zien dat jullie blij zijn met de foto's!

9.

Q: Waarom zit een trouwalbum standaard inbegrepen? Ik wil graag zelf een album maken.

A: De ervaring leert, dat veel bruidsparen niet toekomen aan het maken van een album. Zó zonde! Om die reden geef ik ieder bruidspaar een klein, maar luxe fotoalbum, waarin de mooiste foto's van jullie dag op hoge kwaliteit afgedrukt staan. Deze krijg je van mij, omdat ik het belangrijk vindt dat de foto's niet alleen op de computer of telefoon blijven staan! Mochten jullie het album willen uitbreiden, dan kun je het album upgraden naar een luxe album die helemaal naar jullie smaak samen te stellen is! Je kunt er dan voor kiezen om het mini-album te laten vervallen, maar mocht je het juist wel mooi vinden om eerst een klein album te ontvangen (en deze eventueel aan iemand kado te geven), dan is het zeker mogelijk om beiden te kiezen. Ook een pakket met 1 groot album en diverse kleine albums voor ouders, getuigen of grootouders behoort tot de mogelijkheden.

10.

Q: Is het mogelijk om de avond zelf al een slideshow met foto's te laten zien aan onze gasten?

A: Dit is in de meeste gevallen mogelijk! Wel afhankelijk van het schema van de dag. Wanneer ik met een second shooter kom is dit eigenlijk altijd mogelijk. 

11.

Q: Wat is de meerwaarde van een second shooter (tweede fotograaf)?

A: Een tweede fotograaf is er om foto's te maken van jullie familie als ik met jullie bezig ben of foto's te maken van het klaarmaken van de bruidegom terwijl ik bij de bruid ben. De grote meerwaarde zit hem in het feit dat je foto's van verschillende perspectieven hebt en zo een veel completer beeld van jullie bruiloft krijgt. Vooral bij een groot aantal gasten kan dit een groot voordeel zijn! We mengen ons samen onder jullie gasten op een onopvallende manier, fotograferen unieke momentjes, de lieve knuffels van jullie gasten, het lekkere eten dat wordt klaargezet (en waarvan het water je weer in de mond loopt als je de foto's terugziet) en natuurlijk de mooie decoratie en bloemen die jullie misschien zelf wel heel secuur hebben uitgezocht. 

Daarnaast is het mogelijk om een trouwfilm te kiezen als ik met second shooter kom, dubbel de napret!

12.

Q: Wat gebeurt er als je ziek bent? 

A: Stel ik breek mijn been, wordt ernstig ziek of er is een noodgeval in mijn familie, dan heb ik een heel mooi netwerk van fotografen om mij heen, waar ik ook op korte termijn iemand uit kan vragen om in te vallen. Als het even mogelijk is zal ik nog wel zelf de nabewerking en het afwerken van het fotoalbum op me nemen.

13.

Q: Fotografeer je alleen bruiloften in Zeeland of ook daarbuiten?

A: Zoals de bedrijfsnaam al doet vermoeden kom ik uit Zeeland en inderdaad, ik fotografeer vooral bruiloften in de buurt van Middelburg, Goes, Vlissingen en de dorpen er omheen. Toch wordt ik ook wel eens over de grens naar België geboekt, of in Brabant. Ik sta open voor 'destination weddings', oftewel een bruiloft in een ander land. Kom je uit Zeeland en trouw je in een ander land? Ik denk (en reis) graag met je mee!
Overigens staat een bruiloft in de bergen hoog op mijn lijstje. Trouw je bijvoorbeeld in Zwitserland, Oostenrijk, Italië of Spanje en zoek je nog een Nederlandse fotografe die voor mooie kleurrijke foto's en video's zorgt? Neem dan zeker even contact met me op ;-)

bottom of page