top of page
zeeuwslief-strand-zoutelande-9.jpg

Mijn werkwijze

Veelgestelde vragen

Voor je mij als fotograaf boekt, heb je misschien wel wat vragen over wat je kunt verwachten nadat je de reportage hebt gereserveerd. Een aantal daarvan staan misschien al hieronder tussen de veelgestelde vragen. Ze helpen om een beeld te krijgen van mijn werkwijze als fotograaf in Zeeland. 

Na het lezen toch nog vragen of stel je ze liever persoonlijk? mail naar andrea@zeeuwslief.nl of maak meteen een afspraak om kennis te maken.

Mag ik jullie leven vastleggen?

Logo_Tekengebied 1 kopie 7.png

Zoeken & boeken

Je zoekt een fotograaf, en in die zoektocht ben je op mijn website terecht gekomen. Super leuk! Je vindt hier heel veel informatie, want als ik ergens van houdt, is het wel transparantie vooraf. Bekijk bijvoorbeeld eens de Inspiratie pagina met eerdere reportages, zie welke fotoreportages ik aanbiedt, of bekijk de tarieven

Als je besluit met mij verder te gaan dan vul je het contactformulier in, en bespreken we jullie wensen. 

De reportage

Dan is het zo ver, de reportage! We ontmoeten elkaar op de afgesproken locatie, en de reportage begint. We beginnen altijd ontspannen met wat kletsen, en ik geef jullie aanwijzingen en opdrachtjes, zodat de reportage ontspannen aanvoelt. Ik help jullie door de gehele reportage, zodat jullie alleen maar hoeven te genieten! Tussendoor laat ik af en toe een foto zien en krijg je meteen een idee hoe het er uit ziet op de camera. 

Aflevering

In jullie pakket zit standaard een mini fotoalbum inbegrepen. Deze bestel ik meteen nadat ik alle foto's heb afgerond. Via de galerij is het mogelijk om zelf ook losse afdrukken of een mooi fotoalbum bij te bestellen. Je mag me altijd om advies of hulp vragen, ik denk heel graag mee met jullie wat past in jullie huis. De bestelling wordt met de grootste zorg verwerkt en ingepakt, en ca 2 weken na het plaatsen van die bestelling kan het pakketje worden opgehaald in Middelburg, of stuur ik het naar jullie toe.

Voorbereiding

Als alles besproken is en we een datum hebben geprikt begint de voorbereiding! Je kunt me in die periode altijd bereiken voor vragen, bijvoorbeeld over kleding- of locatie tips.

We bespreken indien nodig ook een binnenlocatie voor slecht weer (we leven toch in Nederland). 

De foto's

Na de reportage begint voor mij het meeste werk. De foto's worden geselecteerd (alleen de beste foto's stuur ik door; foto's met ogen dicht of 5 keer vrijwel dezelfde heb je niet zo veel aan) 

Binnen 2 werkdagen ontvangen jullie al een preview met een aantal foto's van de reportage. De overige foto's volgen binnen enkele weken. In het laagseizoen vaak 2-4 weken na de reportage, in het hoogseizoen kan dit oplopen tot ca. 6 weken. Is er spoed bij, of wil je graag enkele foto's alvast afgedrukt hebben? Bespreek dit dan vooraf, dan kan ik daar rekening mee houden. Tegen spoed tarief kan ik mijn agenda deels leeghouden na jullie reportage en de foto's sneller leveren.

En klaar!

Zodra jullie alle foto's binnen hebben, hoop ik dat jullie daar natuurlijk nog heel erg lang van gaan genieten. Ik ben altijd ontzettend benieuwd wat jullie van de foto's vonden. Super leuk als je dit laat weten in een berichtje! Wil je mij een nog groter plezier doen? Laat dan een review achter op Google!

Zeeuwslief-preview-7.jpg

Andrea legt de mooiste momenten vast, zonder dat het geposeerd of onnatuurlijk voelt. Met een flinke dosis humor, gevoel voor de beste lichtinval en geduld maakte ze de prachtigste foto's tijdens onze newbornshoot.

Review

Miriam

J&M-preview-12.jpg
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen bij het boeken van een fotoreportage

1.

Vraag: We hebben nog nooit een fotoshoot gedaan en voelen ons niet zo comfortabel voor een camera. Is dat een probleem?

Antwoord: I got you! In de ruim 10 jaar dat ik mensen fotografeer, is deze vraag (in heel veel variaties) me al heel vaak gesteld. Door de ruime ervaring die ik heb opgebouwd, lukt het me iedere keer weer om er een gezellig en ontspannen moment van te maken, waardoor je al snel ontspant, en het fotograferen langzaam maar zeker een beetje naar de achtergrond verdwijnt. Door tips over houdingen of het plaatsen van je handen, en het geven van opdrachtjes, zorg ik er voor dat jullie fotoreportage een fijne ervaring wordt, en de foto's echt uitstralen wie jullie zijn. Is dat wat je zoekt? Neem dan contact met me op om jullie datum vast te zetten. Zie ik jullie snel?

2.

Vraag: Hoe veel tijd is er nodig voor een fotoshoot?

Antwoord: Normaal gesproken neemt een reportage ongeveer 1 uur in beslag. Soms merk ik al bij aankomst dat het beter is om een snelle start te maken (vooral bij kinderen met een korte aandachtsspanne) en zijn we eerder klaar. Het kan ook voorkomen dat er wat grotere kinderen bij zijn die het fijn vinden om eerst even te ontdooien zonder de druk om meteen op de foto te gaan. Dan neemt een reportage wellicht iets meer tijd in beslag.

Ook voor een grotere groep trek ik iets meer tijd uit, zodat er ook foto's gemaakt kunnen worden van koppels, gezinnen of andere samenstellingen. Verder is het natuurlijk ook mogelijk om mij in te huren voor een evenement of een Day-in-the-life reportage. In dat geval kun je mij ook inhuren voor enkele uren of een dag(deel).

3.

Vraag: Op welk moment van de dag is het slim om de shoot in te plannen? 

Antwoord: Één van de belangrijkste elementen voor een goede foto, is het licht. De manier waarop het licht staat in een foto, bepaalt voor een groot deel de sfeer in de beelden. Mijn voorkeur gaat uit naar een reportage met wat zachter licht, zoals bij zonsopkomst of zonsondergang. Het tijdstip waarop dit plaatsvindt is natuurlijk in ieder jaargetijde anders. Met (jonge) kinderen kan het dus fijn zijn om een reportage in het voor- of najaar in te plannen, zodat je in de ochtend, of aan het eind van de middag van het mooie zachte licht kunt profiteren. Door het fotograferen van bruiloften, heb ik meer dan genoeg ervaring met het fotograferen in uitdagende omstandigheden. Ik ga een fotoshoot midden op de dag in de zomer dus niet meteen uit de weg, maar zou dit niet aanraden. De schaduwen in gezichten is dan heel hard, en door de felle zon knijp je vaak wat meer met de ogen. Benieuwd wat voor jullie reportage een geschikt tijdstip is? Neem dan zeker even contact met me op!

4.

Vraag: Hoe lang duurt het voor de foto's klaar zijn? 

Antwoord: Wat snap ik deze vraag goed! Na jullie reportage wil je natuurlijk zo snel mogelijk nagenieten van alle mooie plaatjes die er geschoten zijn. Geen paniek, ik zorg dat jullie binnen twee werkdagen al een mooie selectie met een aantal foto's in jullie mailbox hebben. Na jullie reportage begint voor mij een intensief karwei; namelijk het selecteren en nabewerken van de foto's! Alle foto's verdienen even veel aandacht, en ik selecteer jullie foto's heel zorgvuldig. Alle geselecteerde en bewerkte foto's staan binnen 2-4 weken in jullie persoonlijke galerij. In het hoogseizoen kan dit oplopen tot 6 weken. Valt er een vakantie tussen, dan zal ik jullie hiervan op de hoogte stellen. Het kan dan zijn dat de levertijd anders is dan hierboven aangegeven.

5.

Vraag: Krijgen we de foto's ook digitaal? 

Antwoord: Na de reportage ontvangen jullie een online galerij, waarin alle geselecteerde en bewerkte foto's staan. Deze foto's zijn van lage resolutie en hebben een logo onderop de foto staan. Deze foto's kunnen worden gedownload voor online eigen gebruik. Denk hierbij aan het instellen als achtergrond of profielfoto op de telefoon, computer of op social media. Verder ontvang je een mini album en enkele afdrukken na de reportage, en raadt ik het zeker aan om meerdere foto's af te laten drukken! Wil je ook graag de foto's op hoge resolutie? Dan kun je deze bestellen als voordeelpakket voor alle foto's samen, of kies voor enkele losse bestanden.

Persoonlijk geloof ik erg in het afdrukken van foto's. Hoe langer de reportage geleden is, hoe waardevoller de foto's worden! Kies voor mooie wanddecoratie, een mooi album, of losse afdrukken die je in kunt lijsten of uit kunt delen. Graag help ik je bij het maken van keuzes met betrekking tot afdrukken. Overweldigd door de mogelijkheden? Plan een vrijblijvende bestelafspraak in en zie en voel de mogelijkheden zelf!

6.

Q: Waarom zit een fotoalbum standaard inbegrepen? Ik wil graag zelf een album maken.

A: De ervaring leert, dat het maken van fotoalbums heel vaak onderaan de stapel van dingen die nog moeten gebeuren komt. Zó zonde! Om die reden geef ik iedereen die een reportage bij mij heeft gehad een klein, maar luxe harmonica-fotoalbum, waarin de mooiste foto's van jullie reportage op hoge kwaliteit afgedrukt staan. Deze krijg je van mij, omdat ik het belangrijk vindt dat de foto's niet alleen op de computer of telefoon blijven staan! Mochten jullie het album willen uitbreiden, dan kun je het album upgraden naar een luxe album die helemaal naar jullie smaak samen te stellen is! Je kunt er dan voor kiezen om het mini-album te laten vervallen, maar mocht je het juist wel mooi vinden om eerst een harmonica album te ontvangen (en deze eventueel aan iemand kado te geven), dan is het zeker mogelijk om beiden te kiezen.

7.

Vraag: Wat doen we bij ziekte?

Antwoord: Stel jullie reportage komt dichtbij, en 1 van de gezinsleden wordt ziek. Laat me dit dan zeker alvast op voorhand even weten, dan houden we nauw contact over de ontwikkelingen, en bespreken we of de reportage door kan gaan. Een fotoshoot terwijl jullie niet fit zijn, is meestal geen goed idee, dus in dat geval zoeken we dan ook naar een andere datum. Ook van mijn kant kan het voorkomen dat het door ziekte of onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan. Als verzetten voor jullie mogelijk is, dan is dat natuurlijk ontzettend fijn. Lukt dit echt niet omdat het complex is om een datum te prikken met meerdere gezinnen (familiereportage), dan zoek ik een vervanger in mijn netwerk, en kijken we naar de mogelijkheden. 

8.

Vraag: Fotografeer je alleen in Zeeland of ook daarbuiten?

Antwoord: Zoals de bedrijfsnaam Zeeuwslief al doet vermoeden, kom ik uit Zeeland en inderdaad, ik fotografeer vooral in deze omgeving. Het leuke is, dat in de vakantie periodes vaak gezinnen of stellen contact opnemen die hier op vakantie zijn en daar een mooie herinnering van willen laten vastleggen. Super waardevol! 
Je kunt contact met me opnemen voor reportages in heel Zeeland, maar de focus ligt vooral op Walcheren, aangezien ik zelf uit Middelburg kom. 
Overigens ben ik twee keer per jaar (zomer en winter) in Zwitserland te vinden, en fotografeer ik ook af en toe Nederlanders die daar op vakantie zijn. Lijkt jou dit ook wat? Neem zeker even contact op.  

bottom of page