top of page

Zeven tips voor trouwen in corona tijd

Je leeft misschien al een jaar naar je bruiloft toe, je hebt zorgvuldig al je leveranciers uitgezocht, de gastenlijst samengesteld en dan komt begin 2020 ineens de pandemie genaamd 'COVID-19' om de hoek kijken. Wat een teleurstelling, je bruiloft valt in het water! Of toch niet?

In deze blog geef ik je 7 tips mee waarmee je een liefdevolle, warme en fijne bruiloft kunt vieren, in corona tijd!


1. Draag je trouwjurk/trouwpak

Hoe klein je bruiloft ook gevierd wordt (en ook al vier je een groot feest later dit jaar), draag je trouwkleding! Er is namelijk niets wat meer BRUILOFT uitroept als de trouwjurk en het trouwpak. Misschien voelt het nu even anders, maar het blijft een feestelijke dag die je je leven niet gaat vergeten! In plaats van er een nare herinnering aan te houden omdat niet alles mogelijk was, probeer er een positieve draai aan te geven en voel jezelf mooi in jullie jurk en pak. Je voelt jezelf er feestlijk in, het voelt meer als je trouwdag en voordeel; als je later het feest nog geeft kun je de jurk nog een keer aan!

2. Neem je tijd

De dag was al gepland, waarschijnlijk was die van begin tot eind gevuld. Nu zullen niet alle onderdelen door kunnen gaan! Alles wat nog wel kán, zoals lunch of diner (afhalen bij of laten bezorgen door een fijn restaurant) met de getuigen.


4. Fotoshoot

Alhoewel je in de normale dagindeling misschien maar een kort moment had ingepland voor de fotoshoot heb je daar nu veel meer tijd voor! Je kunt in overleg met de fotograaf een tijdstip kiezen (zoals het gouden uurtje) en je hebt geen stress om snel klaar te moeten zijn voor het volgende onderdeel! Kies dus bijvoorbeeld meerdere locaties, rijdt wat verder voor de perfecte locatie of geniet van een lange wandeling op jullie favoriete plek mét fotograaf!


5. Regel een drive-through receptie

Helaas zijn op dit moment recepties echt nog niet te realiseren met de 1,5 meter afstand, tenzij je (meestal) een stuk minder mensen uitnodigt. Wat sowieso wél kan (en echt hele leuke momentjes en dito foto's oplevert) is een drive through met de receptiegasten! Jullie staan op een fijne plek (of mooie bank) aan een liefst rustige weg of op het erf van een boerderij bijvoorbeeld. Langs jullie leuk ingerichte plekje komen de eigenlijke daggasten of receptiegasten met hun felicitaties en eventueel kado's. Ik kan je verzekeren dat in deze tijd je gasten heel creatief zullen zijn in het versieren van auto's en iedereen wil jullie een prachtige dag geven, dus reken maar dat jullie een aantal leuke verrassingen te wachten staan!

6. Livestream met gasten verder weg

Vind je een drive-through maar niets of is het met gasten van verder weg niet zo gemakkelijk te realiseren? Kies dan voor een livestream van bijvoorbeeld de ceremonie en zorg dat alle deelnemers aan die livestream voorzien zijn van een hapje en drankje (leuk, pakketjes maken en versturen naar je gasten!) zodat jullie na de ceremonie ook nog eens samen kunnen toasten.

7. Ga op bezoek bij familie en vrienden

Nóg een andere optie; ga zelf op bezoek bij je vrienden en familie. Dit kun je ook reduceren tot alleen de ouderen uit jullie gastenlijst, maar je kunt ook anderen leuk verrassen op deze manier! Jullie komen in principe maar met z'n tweetjes (of drie als de fotograaf mee mag ;-) ) en kunnen dus gerust even langskomen en misschien iets leuks afgeven bij de eigenlijke daggasten.

 

231 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page