top of page

Wereld downsyndroomdag 2022

Mijn jaarlijkse project 'Beauty of downdyndrome' kon in 2022 na 2 jaar eindelijk weer plaatsvinden! 10 leuke mensen met het syndroom van down kwamen langs bij Brasserie Eigenwijzz in Middelburg om op de foto te gaan. Het werd een volle en gezellige dag met veel leuke contacten, mooie gesprekken, lieve en enthousiaste mensen en achteraf hele waardevolle foto's.

Niet iedereen had evenveel zin in een fotoshoot, maar uiteindelijk lukte het ze allemaal om te ontspannen en heb ik zúlke mooie foto's kunnen maken!


Bekijk hieronder een selectie van de gemaakte foto's, en voor meer informatie (en foto's van voorgaande jaren), raad ik je aan om op deze pagina te kijken!

Milan kwam met zijn tweelingzus voor foto's. Wat een bijzondere band, en mooie connectie hebben zij, ik weet zeker dat ze heel veel aan elkaar hebben! Het was niet de eerste keer dat Milan kwam, met wereld downsyndroomdag in 2018 kwam hij ook al naar de studio. Zo leuk om te zien hoe hij is veranderd de afgelopen jaren!

Willemien, Ben en Nisrine kwamen met z'n drieën met hun begeleiders. Wat een lol hadden ze samen! Ook fijn dat de dames Ben wilden ondersteunen, die het glazen plafond bij Eigenwijzz eigenlijk toch wel eng vond. Zo werd het voor alle drie toch een leuke ervaring!

Een fotoshoot is vooral altijd heel gezellig, zoals je ziet ;-)

Daphne nam haar kettinkje mee voor de foto's, want wat vindt ze het fijn om die heen en weer te bewegen in haar handen. En natuurlijk kon een knuffel met mama niet ontbreken. Zo liefdevol!


Yari was ook al eens eerder geweest, maar zijn vrolijke aanwezigheid is ieder jaar wel welkom ;-) Hij vond het weer leuk om op de foto te gaan, we maakten een paar foto's van zijn favoriete bezigheid (YouTube filmpjes kijken op de bank) en zelfs nog wat foto's met zijn ouders.

Sander en Robin, de tweede tweeling van deze fotoshoot dag! Hoewel ze eigenlijk niet zo heel veel zin en puf in een fotoshoot hadden (ze hadden er dan ook al een werkdag op zitten!), hebben ze voor hun moeder toch hun best gedaan en werd het steeds leuker en makkelijker naarmate ze elkaar bezig zagen. Op een gegeven moment kwamen ze zelf met poses en werd alles uit de kast gehaald. Zo leuk!

Heb je net als ik genoten van deze foto's? Deel deze blog gerust met je vrienden en familie! Ken je iemand met het syndroom van down? Attendeer ze dan op deze pagina's, want ieder jaar op 21 maart (wereld downsyndroomdag), houd ik een minishoot dag voor mensen met het syndroom van down. Niet dat ze op andere dagen niet welkom zijn, maar die dag neem ik net even wat ruimer de tijd en staat het helemaal in het teken van het extra 21e chromosoom ;-)


Meer informatie? Kijk dan zeker eens op https://www.zeeuwslief.nl/schoonheid-van-downsyndroom


Liefs, Andrea

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page