top of page

Een unplugged wedding?


Telefoons op een bruiloft; hoe ga je daar mee om?

'Je mag nu de bruid kussen!' zegt de ambtenaar. Vanuit je ooghoek zie je nog net hoe minimaal drie gasten hun telefoon voor zich hebben om het moment te fotograferen of te filmen. Leuk misschien, maar achteraf zie je op de foto's van de fotograaf dat tante Bep net op díe foto's precies achter jullie staat in haar felrode jurk met telefoon voor haar neus.

Zonde toch, of niet? Als je hier al denkt; 'prima joh, maakt me niks uit! Stuur je die telefoonfoto's ook naar ons door tante?' Dan is de rest van deze blog waarschijnlijk niets voor jou ;-)

 

Via deze blog vertel ik jullie graag over een trend die sinds een paar jaar steeds vaker te zien is op bruiloften. Dit gaat over de 'unplugged wedding', wat kort gezegd inhoudt dat je de gasten vraagt om hun telefoon of camera in hun zak/tas te houden of gewoon helemaal thuis te laten. Waarom is dit eigenlijk een trend? Is het wel nodig om dit te vragen aan je gasten en belangrijker nog; hoe pas je dit toe op je eigen bruiloft?


Waarom een unplugged wedding?

In het voorbeeld hierboven pak ik specifiek een ceremonie eruit. Niet voor niets, want dit is toch wel een beetje het moment waar je al die tijd naar toe hebt geleefd en misschien wel zenuwachtig voor bent geweest! Alhoewel de hele dag heel speciaal wordt, wil je tijdens de ceremonie toch zeker dat je gasten volop genieten van jullie verhaal en helemaal uit hun dak gaan tijdens die eerste kus! Je schakelt een professionele fotograaf (en misschien ook een videograaf) in om die mooie momenten tussen jullie, maar ook jullie gasten, op een prachtige en onopvallende manier vast te leggen. Wil je dat tante Bep met haar smartphone of iPad voor haar neus staat op die foto's, of zie je liever dat ze de hand van ome Henk nog eens stevig vastpakt en geniet van het moment?


De ceremonie dus. Dat is een belangrijk moment ja, maar daarvoor en daarna dan? Dat is natuurlijk helemaal aan jullie zelf! Als bruidsfotograaf heb ik al veel variaties voorbij zien komen. Zo willen sommige bruidsparen echt alleen foto's van de fotograaf en willen ze dat er geen foto's gemaakt worden door de gasten, maar zijn er ook stellen die het leuk vinden als de foto's die gemaakt worden allemaal met hen gedeeld worden via een speciale app. Vaak wordt wel gevraagd of de gasten willen wachten met het plaatsen van foto's op social media tot het bruidspaar dit zelf heeft gedaan, of nadat alle gasten zijn gearriveerd.

Stel je eigen 'regels' op wat betreft telefoongebruik op de bruiloft, en zorg dat ze duidelijk zijn voor alle gasten. Door middel van een tekstje in de trouwkaart of bijvoorbeeld een bord wat je bij de ceremonie of feestlocatie neerzet.

Wil jij juist dat gasten lekker los gaan met selfies, leuke foto's en filmpjes en ook alles delen? Zorg dan dat je het zelf overzichtelijk terug kan vinden door een leuke en unieke hashtag in het leven te roepen. Denk aan jullie namen en datum, want een hashtag als deze: #wijgaantrouwen, wordt al zoveel gebruikt dat je niet alleen jullie bruiloft foto's zult vinden, maar ook die van onbekende stellen ;-)


Trouwbord handlettering
Laat een persoonlijk bord maken met jullie wensen mbt. telefoongebruik - bord: @Mooimetletters

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page