top of page

Persoonlijk dagboek corona crisis - deel 2

Een nieuw inkijkje in ons (gezins-)leven in de corona crisis.

We beginnen deze blog in week 15 van 2020, de 4e week dat de scholen gesloten zijn. Eindelijk mooi weer, we fietsen van middelburg naar Meliskerke en zien opa en oma deze keer in de tuin, niet achter glas, maar wel op ruime afstand. er ligt zoals intussen gebruikelijk wat lekkers klaar voor de kinderen, feestje na zo'n fietsrit!

Allebei onze kinderen zijn echte buitenkinderen. Zelfs met slecht weer willen ze het liefst de hele dag buiten zijn. Als het dan weer mooi weer is, de zon begint te schijnen en de temperatuur omhoog gaat, dan zijn ze helemaal niet te houden! Wouter zit als het even kan in de tuin te 'werken'. Hij neemt zijn taken altijd erg serieus :)

Suzanna is vooral dierenvriend en bezig met de kippen, konijnen of kleine insecten in de tuin. Wouter vindt die ook wel leuk, maar is bij het oppakken toch een held op sokken, die zijn zus het werk laat doen!

12 april is het Pasen en ook deze feestdagen zijn dit jaar totaal anders dan anders... Om te beginnen haal ik een lekker taartje op bij Nina in Middelburg, heerlijk in paas-sferen. Tijdens de paasdagen zelf vergeet ik foto's te maken, maar genieten we als gezin van het goede weer en de trampoline die nu erg van pas komt!

Mijn man en ik zijn vlak na elkaar jarig. Net na het paasweekend werd hij 30 en versierden we zijn kantoor, brachten de kinderen knutsels naar zijn werk en aten we taart in de tuin.

Oh ja ik heb een man die niet echt om zijn verjaardag geeft, die stond 's avonds gezellig de ramen te schilderen ;-) Suzanna en Wouter vonden het een leuk zicht vanuit het raam!

Tsja, de kappers al bijna 5 weken dicht en dan heb je 2 weken voor die sluiting een pony laten knippen bij je dochter! Ik moest er dus echt aan geloven en zelf wat bijpunten :)

De bruiloft van mijn zusje in juni komt ook dichterbij dus ga ik jurken kopen met mijn moeder en zusje. Onderweg veel borden zien staan die waarschuwen voor gesloten stranden en een aantal met de uitspraak: 'Alleen samen krijgen we corona onder controle'.

's Morgens neem ik vaak de tijd om Suzanna's haren te vlechten. Ze mag dan een tutorial filmpje kijken waar het wordt voorgedaan en ik probeer dat na te doen of een eigen variatie hierop.

Opnieuw een belangrijke persconferentie op 21 april waarbij de maatregelen bekend worden gemaakt voor versoepeling vanaf 28 april. Spannend moment weer, met onder andere blijdschap dat de basisscholen deels opengaan! In de gezins-whatsappgroep maar even de perscobingo gespeeld om het wat gezelliger te maken.

Deze leuke vrouw; Frederieke van Frederieke Clownerie bood haar diensten voor een heel schappelijke prijs aan om kinderen wat plezier te gunnen in deze tijd. Ze kwam aan huis met een doos vol ballonnen en wist de kinderen toch zeker een half uur te vermaken (+ 1,5 dag met de ballonnen!) Missie geslaagd en wat doet ze dat leuk!! Zelfs inclusief krokodil handpop om de kinderen toch nog een soort high-five te geven.

Op vrijdagen blijven de kinderen naar mijn ouders gaan. Die dag werk ik mijn (veel te lange) to-do-list zo goed en zo kwaad als het kan af en genieten de kinderen van even wat anders. Het enige echte uitje van de week. Dat hadden we twee maanden geleden echt nog niet kunnen bedenken!

Met deze foto's sluit ik de blog weer voor nu, er liggen al weer veel foto's klaar voor een nieuwe blog met onder andere koningsdag! Houdt de blog en mijn social media kanalen in de gaten voor een nieuw persoonlijk inkijkje :-)


En; als je zelf ook mooie foto's wilt hebben van jullie gezinsleven, stuur me een mailtje!

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page