top of page

Dit zijn de grootste bruiloft trends van 2024

Bij het regelen van een bruiloft komt er een hele hoop op je af: welke jurk moet het worden, op welke plek wordt er getrouwd, wie nodig je eigenlijk uit en welke bloemen vinden jullie het mooist. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Grote kans dat jij je afvraagt waar je toch moet beginnen. Inspiratie opdoen is een goede start, dus deel ik de grootste bruiloft trends van 2024 met je. En dan niet alleen vanuit mijn vakgebied als trouwfotograaf!

Trouwtrends gekleurde bloemen

Bruiloft trends in Zeeland


Dit jaar zien we een mooie mix van traditionele stijlen met moderne invloeden. Er is al langer een trend gaande waarbij koppels kiezen voor een persoonlijke en intieme bruiloft en die zet zich ook dit jaar weer door. Maar ik vertel je ook welke kleuren populair zijn, hoe je rekening kan houden met duurzaamheid binnen je bruiloft en waarom je het beste voor tijdloze foto’s kunt kiezen.

 

Intieme bruiloften

Tijdens de coronapandemie konden we niet anders dan drastisch schrappen in de gastenlijst. En eigenlijk zie ik dat nog steeds gebeuren. Koppels lijken nu veel bewuster na te denken over wie ze er eigenlijk écht bij willen hebben op hun speciale dag. Ik maak als trouwfotograaf in Zeeland steeds vaker foto’s op bruiloften waar bijvoorbeeld maar maximaal 40 mensen zijn uitgenodigd.

 

Doordat die gastenlijst zo beperkt is, zie je dat mensen ook vaker kiezen voor een meerdaagse bruiloft. Met een kleinere groep wordt er nou eenmaal meer mogelijk binnen jouw budget. Hoe gezellig is het als je ’s avonds met je dierbaren een groot feest kan vieren en de dag erna nog samen na kan praten tijdens het ontbijt?

Intieme bruiloft - trend 2024

 

Bruiloft Badpaviljoen Domburg

Een persoonlijk tintje

Steeds meer koppels kiezen ervoor om hun eigen trouwambtenaar aan te stellen. Dat maakt het een stuk persoonlijker, omdat je dan echt getrouwd wordt door iemand die jullie goed kent. Dit moet je natuurlijk wel op tijd regelen, want jouw babs moet officieel beëdigd worden!


Ook binnen de trouwjurken zie je het persoonlijke tintje terugkomen. Vrouwen kiezen in 2024 regelmatig voor een unieke trouwjurk en laten die dus op maat maken. En wat dacht je van de catering? Zijn jullie grote snackliefhebbers: waarom zou je dan voor een driegangenmenu gaan? Zet een paar foodtrucks neer waarvan je gaat watertanden en jullie bruiloft wordt helemaal uniek.

 


Zus als trouwambtenaar

Duurzaamheid

Deze trend zie je in de hele samenleving terug en kan ook binnen de trouwbranche niet ontbreken. We vinden het steeds belangrijker om stil te staan bij de natuur en het milieu. Tijdens jouw bruiloft doe je dat bijvoorbeeld door te kiezen voor milieuvriendelijke uitnodigingen op gerecycled papier of zelfs helemaal zonder papier, met een digitale trouwkaart.

 

Duurzame trouwboeketten kies je aan de hand van een aantal factoren: ga bijvoorbeeld voor biologische bloemen die in het seizoen zijn en lokaal geteeld worden. Of kies juist voor droogbloemen of zijdebloemen! Zo hoef je ze na jullie trouwdag niet weg te gooien.

 

En binnen het thema duurzaamheid is er natuurlijk nog veel meer mogelijk. Serveer een veganistisch menu, koop de trouwjurk en/of het pak tweedehands, gebruik geen plastic versiering en zorg voor een locatie dicht in de buurt, zodat mensen zo kort mogelijk hoeven te reizen of misschien zelfs wel op de fiets kunnen!

 

Kleurrijk

Als je op zoek gaat naar dé kleur van bruiloften in 2024, kom je op een aantal verschillende opties uit. Maar één ding valt op: de tijd van pasteltinten lijkt wel een beetje voorbij te zijn. We zien steeds meer levendige en diepe kleuren zoals smaragdgroen en paars. Het grootste Amerikaanse trouwmagazine Brides heeft Marseille Blue uitgeroepen tot de trouwkleur van dit jaar: een prachtige blauwtint.

 

Onder de bruidsboeketten zien we dit jaar nog steeds wel pasteltinten terugkomen, zoals roze, perzik en lavendel. Ook verwachten trendwatchers dat een monochroom bruidsboeket dit jaar populair gaat worden: boeketten samengesteld in dezelfde kleur.

 

En wat dacht je van gekleurde trouwringen? Je hoeft natuurlijk niet voor een traditionele ring te gaan, je mag ‘m tegenwoordig ook wat feestelijker maken. Bijvoorbeeld met een gekleurde edelsteen, zoals een saffier, smaragd of zirkoon. Hartstikke mooi en zo’n steen kan ook nog eens heel romantisch zijn, als je bijvoorbeeld voor de steen van jullie trouwmaand kiest.


Unieke trouwringen - bruidsfotograaf zeeland

 

Bont gekleurd trouwboeket - bruiloft inspiratie

Stijlvol en elegant

Je bruiloft hoeft niet over de top te zijn! In 2024 kiezen stellen vaker voor een tijdloze, simpele look. Bijvoorbeeld als het aankomt op de trouwkaarten, het gastenboek en de stijl van je foto’s. Zo schiet ik als trouwfotograaf in Zeeland foto’s waar jullie de rest van je leven nog met veel liefde op terug kunnen kijken, zonder dat je ze tenenkrommend vindt omdat je bent meegegaan in een specifieke stijl die tijdelijk heel populair was.

 

Stijlvol en tijdloos trouwkaart ontwerp

Digitale snufjes

We leven in de 21ste eeuw en dus is er heel veel mogelijk op het gebied van technologie! Een simpel voorbeeld is het livestreamen van je bruiloft voor gasten die er niet bij kunnen zijn. Maar sommige koppels maken ook een eigen website. Gasten kunnen hier alle informatie over de trouwdag vinden, doorgeven of ze erbij zullen zijn en een lief bericht achterlaten.

 

Grappig genoeg is het ook juist een trend om de digitale wereld te blocken tijdens jouw bruiloft. Vraag je gasten om geen foto’s op sociale media te plaatsen totdat jullie dat zelf doen of besluit dat telefoons zelfs helemaal uit moeten tijdens jullie trouwdag!


Trouwen jullie in 2024 of 2025? Geniet dan vooral van het plannen van jullie bruiloft en de voorpret! Ken je nog iemand die binnenkort gaat trouwen? Deel deze blog dan ook zeker, zodat ook andere bruidsparen inspiratie op kunnen doen voor hun trouwdag.

Zoeken jullie nog een fotograaf en/of videograaf op jullie bruiloft? Kijk dan zeker even rond op deze pagina voor bruidsfotografie, en deze voor videografie. Wie weet zie ik jullie snel!


Liefs, Andrea

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page