top of page

Dit kun je verwachten als je voor mij als trouwfotograaf kiest

Ga jij trouwen in Zeeland en ben je op zoek naar een trouwfotograaf? Dan wil je natuurlijk wel weten wat je kan verwachten. Om te zorgen dat jij vol vertrouwen en enthousiasme ‘ja’ kan zeggen tegen onze samenwerking, licht ik hieronder mijn hele proces uit. En heb je achteraf toch nog vragen? Neem dan vooral contact op! Ik beantwoord ze graag.


Bruidsfotograaf Zeeland

Er komt stiekem best wat kijken bij het maken van jullie trouwfoto’s. Ik kom niet zomaar opdagen op de bruiloft, daar gaat nog het een en ander aan vooraf. Hieronder leg ik alle stappen in mijn werk als trouwfotograaf uit.

 

Het eerste contact

 

Om zo transparant mogelijk te zijn, vind je op mijn website alle informatie die je nodig hebt. Zo vind je hier alle mogelijkheden voor shoots en welke kosten je kan verwachten. Ook deel ik veel beeldmateriaal zodat je ziet wat mijn stijl is. Bruidsparen nemen vaak contact op via het formulier op de website, een mail of soms via social media. Als alle informatie helder is, plan ik een kennismakingsgesprek met jullie in. Dat doe ik het liefst bij mij thuis. Op de bruiloft ben ik zo dichtbij jullie, dat ik het fijn vind om vooraf een keer bij mij af te spreken. Zo leren we elkaar meteen al iets beter kennen.

 

Let op: lukt het jullie écht niet om naar mijn huis in Zeeland te komen? Bijvoorbeeld vanwege een grote afstand, onregelmatige werkdiensten of kinderen? Dan is videobellen natuurlijk altijd een mogelijk alternatief.

 

De kennismaking is cruciaal om te ontdekken of er een klik is tussen ons. Ik zal op een hele intieme dag in jullie leven aanwezig zijn, dus het moet wel goed voelen om mij daarbij te hebben. Voor jij definitief jouw trouwfotograaf kiest, raad ik dan ook altijd aan om elkaar eerst eens in het echt te ontmoeten. Pas dan weet je of je echt goed met elkaar overweg kan. Natuurlijk hoef je geen beste vrienden te worden, maar ‘mijn’ bruidsparen zijn stuk voor stuk mensen met wie ik een hele leuke middag op het terras zou kunnen hebben.

 

De start van de samenwerking

 

Als alles na het kennismakingsgesprek voor beide kanten goed voelt, ga ik graag voor jullie aan de slag. Ik stuur dan een overeenkomst waarin alle afspraken vast worden gelegd. Hierbij vraag ik bijvoorbeeld ook direct toestemming om de foto’s in de toekomst online te delen, als onderdeel van mijn portfolio. Dat gaat altijd op de manier waar jullie je prettig bij voelen.

 

Sommige mensen vinden het hartstikke leuk als ik hun foto’s deel, maar anderen willen bijvoorbeeld liever niet dat ik hun namen noem. Soms mogen foto’s gedeeld worden, zolang bepaalde personen of kinderen er maar niet opstaan. Het gebeurt ook weleens dat ik alleen toestemming krijg voor het delen van onherkenbare foto’s. Alle gevallen zijn oké: dit is volledig aan jullie.

 

Als we een samenwerking aangaan, ben ik voor jullie altijd bereikbaar: van het moment dat je me boekt totdat het album er is. Je mag me contacten via mail, maar ook gewoon via WhatsApp of door te bellen. Ik denk graag met jullie mee, ook als het niet om fotografie gaat. Zo kan ik je cateringtips uit Zeeland geven of een goede bloemist aanraden. Natuurlijk heb ik niet altijd direct de tijd om elke vraag te beantwoorden, maar je mag ze wel allemaal stellen! Dat vind ik alleen maar leuk.

 

Pre wedding shoot

 

Vind jij het poseren nog een beetje spannend? Geen zorgen! Voor je trouwdag zijn jullie harstikke voorbereid en weet je precies wat er gaat komen, want vooraf houden wij meestal nog een pre wedding shoot. Dit is het eerste moment dat we elkaar echt weer zien na de kennismaking. Tijdens deze shoot leren we elkaar kennen in een fotosetting en raken jullie alvast gewend aan het poseren voor de camera, wat ik van jullie vraag en wat je zelf prettig vindt. Op deze manier zal je merken dat de zenuwen al gauw verdwijnen en je het zelfs leuk gaat vinden!

Loveshoot door trouwfotograaf Zeeuwslief

Loveshoot aan het strand

Loveshoot in Middelburg
couple shoot aan het strand in Zeeland

Ook zie je na deze shoot alvast een keer echte resultaten, bijvoorbeeld van bepaalde poses. Zo heb je voor de bruiloft nog de ruimte om aan te geven wat het beste bij jullie smaak past. Voor de grote dag hebben we altijd nog even contact. Dan spreken we alle wensen door. Zo kan je aangeven met welke mensen je sowieso op de foto wil en of er nog bijzonderheden zijn. Het gebeurt bijvoorbeeld weleens dat iemand gescheiden ouders heeft, die niet samen op de foto willen. Dat is handige informatie om vooraf te delen.

 

Voor het echie: de trouwdag!

 

De bruiloft zelf is eigenlijk altijd een hele leuke dag. Ik vind het heel fijn om zo dichtbij te mogen zijn. Mijn dag begint meestal bij het klaarmaken van de bruid, al glip ik tussendoor soms ook even naar de bruidegom. Tenzij jullie voor een second shooter kiezen natuurlijk! Na het klaarmaken ziet het bruidspaar elkaar vaak voor het eerst en dat moet natuurlijk vastgelegd worden. Het is zo mooi om jullie gelukkige gezichten te zien.

 

Voor de ceremonie doen we vaak een eerste fotoreportage. Zelf vind ik het ’t mooist om meerdere fotomomenten op een dag te plannen, omdat het licht op elk tijdstip weer anders is en je zo een mooi totaalbeeld krijgt. Het liefst maak ik op een bruiloft alles mee: van het klaarmaken tot het feest, maar dat ligt natuurlijk ook aan jullie wensen.

 

Bruidsfotograaf Andrea (zeeuwslief) aan het werk

Tijdens de bruiloft ben ik altijd op zoek naar unieke momenten om vast te leggen. Er gebeurt zoveel op een trouwdag, dat kunnen jullie zelf onmogelijk allemaal meekrijgen. Hoe leuk is het dan om achteraf te zien hoe emotioneel jouw oom werd tijdens de ceremonie of wat een lol jullie vrienden hadden. Toch ben ik tegenwoordig wel een stuk selectiever in het vastleggen van momenten. Zo kan een groepje spelende kinderen er in het echt heel zoet uitzien, maar zie ik door mijn fotografie-ogen al gauw dat het een donker hoekje vol met spullen is. Dat levert geen mooie beelden op. De spelende kinderen leg ik dan op een ander moment vast, wanneer het wél goed uitpakt. Ook houd ik ervan om zoveel mogelijk spontane en authentieke foto’s te maken. Ik raad daarom aan om niet de hele middag bezig te zijn met verplichte geposeerde foto’s van alle gasten, maar om tijdens de receptie of het feest de mooiste momenten vast te laten leggen.

 

Selectie en nabewerking

 

Na de bruiloft zijn jullie natuurlijk hartstikke benieuwd naar het eindresultaat! Ik zorg er daarom voor dat je binnen twee werkdagen al een preview ontvangt van de gemaakte foto’s. Toch begint voor mij het grote werk daarna pas: dat is het uitzoeken van al die duizenden gemaakte foto’s, het selecteren van de mooiste beelden en het nabewerken.


Foto 1: onbewerkt foto 2: nabewerking in kleur foto 3: nabewerking in zwart-wit


Daarna moet er ook nog een album ontworpen worden. Uiteraard worden jullie hierin meegenomen. Zodra ik een digitaal ontwerp klaar heb liggen, spreek ik dat nog helemaal met jullie door. Aanpassingen zijn dan altijd nog mogelijk. Als we samen de inhoud van het album bepaald hebben, zet ik de puntjes op de i en zorg ik voor een prachtig eindproduct waar jullie nog jaren met veel liefde op terug kunnen kijken.

 

De albums worden handgemaakt. Dat geeft het mooiste resultaat, maar betekent ook dat je even geduld zult moeten hebben. Toch heb je het album vaak al binnen drie à vier maanden na de bruiloft in huis. Nadat jullie met veel plezier door de foto’s gebladerd hebben en de mooiste kiekjes op social media hebben gedeeld, waardeer ik het natuurlijk enorm als jullie een review achter willen laten. Dat helpt andere toekomstige bruidsparen om ook de juiste keuze te maken bij het zoeken van hun trouwfotograaf.
Benieuwd of ik jullie trouwdag nog kan vastleggen? Vul de trouwdatum check in met jullie datum en ik laat jullie weten of ik nog beschikbaar ben. Wie weet tot snel!

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page