top of page

Trouwen op het strand

Voor veel stellen is het echt de ultieme droom op trouw-gebied; je bruiloft (of een deel daar van) op het strand! Om dat te regelen, moet je wel rekening houden met een aantal belangrijke zaken. Lees hieronder waar je echt op moet letten bij het plannen van je strandbruiloft en lees tot het einde voor 5 praktische tips!Gemeente

Op welke locaties getrouwd mag worden, is per gemeente geregeld. Sommige gemeenten hebben een strak beleid, waarin een beperkt aantal locaties zijn aangewezen als trouwlocatie. Trouwen op een andere locatie kan via de gemeente dan wel aangevraagd worden, maar pas na goedkeuring van de gemeente weet je of er getrouwd mag worden.


Regelgeving

Oorspronkelijk mocht er alleen getrouwd worden binnen 4 muren en een dak. Intussen is dat (verouderde) beleid wat versoepeld, en kan er vaak ook op een terras, veranda of tuin getrouwd worden. Wil je echt graag op het strand trouwen? Dan moet je dus bij een strandpaviljoen zijn. Kijk eens rond op de website van jullie favoriete strandtent of spreek daar eens iemand aan om te vragen of er wel eens bruiloft ceremonies op het strand plaatsvinden. Zij kunnen je vast helpen met de regelgeving en informeren over de mogelijkheden.


B.A.B.S

Op een niet-officiële trouwlocatie krijg je doorgaans geen ambtenaar van de gemeente toegewezen, maar mag je zelf op zoek naar een zelfstandige BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand). Deze zelfstandige ambtenaar zorgt voor een persoonlijke ceremonie met echte aandacht voor jullie. Meer contact vooraf, zodat jullie persoonlijke verhaal, met passie wordt verteld! Wat dat betreft alleen maar voordelen aan een eigen gekozen locatie!

Trouwen op het strand in Vlissingen - Zeeland

Het regelen van de bruiloft

En dan is het zo ver! Het is gelukt om die prachtige locatie te regelen, er is een trouwambtenaar gekozen en de uitnodigingen zijn verstuurd. Hoe organiseer je dan die ceremonie op het strand? Je zult in ieder geval in het contact met de locatie al veel regelen. Let er wel op, dat jullie weten wat de locatie allemaal regelt en wat jullie zelf moeten verzorgen!

Denk hierbij aan stoelen, geluid en decoratie. Willen jullie versiering met linten of bloemen aan de stoelen, willen jullie een mooi prieeltje of een prachtige achtergrond voor de plek waar jullie ja-woord wordt uitgesproken? En willen jullie dat dit allemaal geregeld wordt door de locatie of hebben jullie daar zelf iemand voor ingehuurd? Bespreek dit echt duidelijk door met de locatie, want als je zelfgekozen bloemist de dag zelf komt decoreren en de locatie weet hier niet van af, dan kan dat voor vervelende situaties zorgen!

 

TIPS!

Misschien zijn jullie wel bezig met het plannen van die ultieme strand bruiloft in Zeeland, wat leuk! Je kunt bij het organiseren van een bruiloft altijd wel tips gebruiken. Ik heb daarom een heel leuk bruidspaar om hun ultieme tip gevraagd voor het plannen van een strand-bruiloft.

Ze gaf deze tip mee: "Zorg voor een locatie waar je de hele dag kunt vieren, zodat je niet veel tijd kwijt bent aan heen-en-weer rijden. Een strandtent waar je dus de ceremonie, het diner en feest allemaal kunt vieren!". Deze bruid sprak uit ervaring van bruiloften die ze bij vrienden had meegemaakt. Ze wilde zelf niet zo'n gehaast op de grote dag, dus koos samen met haar (intussen) man voor een complete bruiloft op 1 locatie.


Nog wat praktische suggesties:

- neem leuke (witte) slippers mee voor op het strand. Op hakken lopen lukt niet en als je schoenen een hele dag aan hebt en er blijft steeds zand in zitten dan loopt dat ook niet fijn. Tijdens de ceremonie fijn slippers aan en daarna weer je mooie schoenen!

- Zet een paar mandjes neer met zonnebrand, zonnebrillen en tissues. Misschien meteen met leuke personalisatie van jullie namen, zodat gasten het mee kunnen nemen en een leuk aandenken aan jullie dag hebben!

- Zorg dat er voor een goede geluidsinstallatie wordt gezorgd! Huur een professional of laat het goed verzorgen door de locatie. Niets zo vervelend als dat je gasten de ambtenaar tijdens de ceremonie niet verstaan!

- Laat een mooie 'backdrop' maken voor de ceremonie! Een mooie boog, bloemenkrans of prieeltje zorgt voor een mooie uitstraling en ziet er natuurlijk prachtig uit voor de foto's.

- Is alles geregeld en in handen van mensen die jullie trouwdag tot een succes gaan maken? Dan is het alleen nog een kwestie van genieten ;-) Veel plezier op jullie trouwdag!

 

Wil jij trouwen op het strand in Zeeland en zoek je nog een fijne fotograaf? Ik leg jullie dag met liefde vast!

Kijk hier voor foto's van eerdere bruiloften en lees wat andere bruidsparen van mijn aanwezigheid vonden. Benieuwd wat het kost? Ik heb kant-en-klare pakketten voor als je al precies weet wat je wilt, maar ik maak ook gerust een offerte op maat als je andere wensen hebt.93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page