top of page

Tips voor een mooi geboortekaartje

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Ben je al aan het oriënteren op geboortekaartjes? Want dat is toch wel 'een ding' hoor, ook in deze tijd. Natuurlijk stuur je je beste vrienden en naaste familie een appje met de eerste foto's en bel je je ouders en misschien nog een aantal mensen die dicht bij jullie staan met het mooie nieuws, maar toch! Een geboortekaartje gaat in de boeken, gaat nog heerlijk 'ouderwets' via de post en heeft iedereen even vast. De belangrijkste gegevens van jullie kleine staan op het kaartje, al dan niet met een prachtige foto. Dat moet natuurlijk wel precies naar jullie wens zijn!


Wist je dat stellen vaak tussen de 20 en 30 weken in de zwangerschap op zoek gaan naar een geboortekaartje?

Hebben jullie al eens gekeken naar de mogelijkheden? Er zijn websites met soms wel honderden kaartjes en drukkerijen met dikke boeken vol voorbeelden. Zó veel kaartjes, daar zit toch wel iets tussen? Toch kan het heel goed gebeuren dat je bij geen van die kaartjes echt het gevoel hebt dat het bij jullie past. Te ouderwets, te stoffig, te kitcherig, te strak, te romantisch en ga zo maar door, de verkeerde kleur of misschien klopt het bijna, maar vind je de lettertypes helemaal niets en is het formaat net te groot of te klein. Het kan heel frustrerend zijn als je na een een paar dagen (of weken?) zoeken nog helemaal niets hebt gevonden wat je echt mooi vindt, of jullie allebei mooi vinden!


Wat moet er eigenlijk gebeuren voor het kaartje klaar is?

Voor een geboortekaartje in jullie handen ligt ben je er al best een tijdje mee bezig. Je denkt bijvoorbeeld al na over de teksten, naam/namen van de baby('s), het zoeken naar de stijl die bij jullie past...

Hieronder zie je een kleine checklist met dingen die ik graag wil weten voor ik begin met het ontwerpen van de geboortekaart:

  • naam/namen van de baby('s)

  • is het geslacht bekend of moeten er twee versies komen?

  • tekst voor op het kaartje

  • welke stijl willen jullie (stoer, lief, strak, romantisch etc.)

  • het formaat van het kaartje

  • de papiersoort voor het kaartje

Als ik bovenstaande informatie krijg na een gesprek met jullie over de wensen, dan ga ik aan de slag met het ontwerpen van de kaart. Als ik eenmaal twee ontwerpen heb, dan overleggen we die om samen tot het ontwerp te komen wat jullie uiteindelijke kaartje zal worden.


Veel stellen die moeite hebben met het vinden van een kaartje wat echt bij ze past, komen bij mij op gesprek om te kijken wat er allemaal kan. En dat is veel kan ik je verzekeren! Want kom je bij mij, dan ontwerpen we een kaartje volledig op maat, en wordt er alleen rekening gehouden met júllie wensen. Je bekijkt vooraf een aantal voorbeelden van mij, geeft aan wat jullie absoluut wel en wat absoluut niet willen en ik ga voor jullie aan de slag.

Bang dat het alsnog niets wordt? Ik ontwerp altijd twee kaarten, rekening houdend met jullie wensen. Die kaartjes laat ik jullie zien en we bespreken wat jullie er op aanspreekt en wat niet. Wat jullie mooi vinden combineer ik en pas ik aan tot het kaartje wat helemaal naar jullie wens is. Wees dus niet tevreden met een kaartje wat het eigenlijk net-niet is, maar kom langs voor een advies op maat!


Wist je dat het langskomen bij mij in Middelburg voor een advies-gesprek gratis is en je daarna helemaal niets verplicht bent? Neem gerust contact met me op om eens wat af te spreken en beslis pas achteraf of ik voor jullie mag gaan ontwerpen.

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page